• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Az elektromos járműveket gyártó Lucidnek köszönhető Amerika legerősebb villanyautója, és most bemutatták az Air luxuslimuzinjának új kiadását.

Fotó: Lucid Motors

A Lucid nemrég bejelentette, hogy új változatot vezet be a kínálatába az Air tisztán elektromos szedánjából. Az újdonság a Lucid Air Grand Touring Performance nevet nyerte, 1050 lóerős teljesítménnyel bír, az induló ára pedig 179 ezer dollár lesz.

A cég tavaly ősszel bemutatott Air szedánja, a Dream Edition Performance tavaly robbant be az amerikai autópiacra. A Dream Edition sok szempontból lenyűgözte a kritikusokat, többek között az 1111 lóerős teljesítményével. Ebből a különleges változatból azonban csupán 520 példányt gyártott az amerikai cég, ami már elfogyott.

Így eljött a Grand Touring Performance ideje, amelynek specifikációi majdnem megegyeznek a Dream Edition kiadással, az induló ára mindössze 10 ezer dollárral magasabb, és nem lesz ennyire korlátozott példányszámú.

Fotó: Lucid Motors

Fotó: Lucid Motors

A sima Grand Touring sem nevezhető gyengének a maga 830 lóerejével, de a Performance változat két motorja együtt 1065 lóerős, azaz 45-tel több, mint a Tesla Model S Plaid. Ez a lóerő különbség nem túl sok, ráadásul a Lucid hiába erősebb, papíron kevésbé megy jól: 2,6 másodperc alatt lehet százon, ami vitathatatlanul alulmúlja a Plaid két másodperc körüli eredményét. Ha már összehasonlítjuk a két modellt, azt is meg kell jegyeznünk, hogy a Model S Plaid 129 900 dolláros vételára 50 ezer dollárral alacsonyabb, mint a Lucid Air Grand Touring Performance-é.

Fotó: Lucid Motors

Villanyautó lévén fontos beszélnünk a Performance hatótávolságáról is: a gyártó 716 kilométeres becsült hatótávot ígér. A Lucid fejlett vezetést segítő rendszere, a DreamDrive Pro alapfelszereltség a teljesen autonóm vezetéshez szükséges hardverek nagy részével együtt, beleértve a lidar érzékelőt is.

Fotó: Lucid Motors

Az Air Grand Touring Performance elvileg júniustól lesz elérhető, de a Lucid még a gyártás kezdeti szakaszában tart, szeptember óta körülbelül 400 járművet építettek, és körülbelül 25 ezer foglalásuk van. Ráadásul valószínű, hogy a közeljövőben nem is tudnak ekkora mennyiséget kiszolgálni, mert az Automotive News értesülései szerint az alkatrészhiány miatt az idén nagyjából 12-14 ezer Lucid legyártására lesz mód, függetlenül a megrendelések számától.

2022-04-22
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Prémium berendezések szerelése

  Jó hír a TESLA tulajdonosoknak!
  Már Magyarországon is elérhető az AMPTech
  prémium eszközök beszerelése!

  – Automata csomagtartó nyitó
  – Ajtó behúzó
  – Mozgásérzékelő modul
  – Automata kilincs
  – Elektromos csomagtér nyitó

  A kifejezetten a TESLA számára kifejlesztett AMPTech tuningkomponenseket
  a legszigorúbb szabványok szerint fejlesztették és tesztelték.
  4 év vagy 80 000 km garancia!

  ×

  ecarman

  Ne jelentsen gondot elektromos autói
  otthoni töltésének elszámolása!

  Skyguard E-Car manager

  Rendelje meg a Skyguard E-Car Managert, mellyel leegyszerűsíti
  és megoldja az elektromos autók otthoni töltésének elszámolását!

  ×

  smartrent

  Üzemeltesse egyszerűbben
  és költséghatékonyabban gépjármű flottáját!

  Skyguard Digitális Flotta-menedzsment

  Smart Rent szolgáltatásunkkal kulcsos autói kezelését 100%-ban digitalizálhatja.
  Kollégái okostelefonjuk segítségével foglalhatják, nyithatják/zárhatják a gépjárműveket.