• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Az elektromos autók CO₂ lábnyoma: Hogyan számolható el az otthoni töltés?

Az elektromos járművek (EV) előretörése átformálja a közlekedés jövőjét. A zéró károsanyag kibocsátás és az üzemanyag költségek csökkentése miatt egyre több ember választja az elektromos meghajtást. Azonban az EV tulajdonosok számára az egyik legfontosabb kérdés a töltés: hogyan, hol és mennyi ideig tart? Ebben a cikkben az otthoni töltés lehetőségeit vizsgáljuk meg.

Monitorozható az elektromos töltés

Az elektromos autók esetében nem csak az áram mennyisége, hanem annak eredete is fontos. A Skyguard eCar Manager szolgáltatása lehetővé teszi a töltés monitorozását, figyelembe véve a töltött energia CO₂ tartalmát és az akkumulátor maximális kapacitását.

Ez a szolgáltatás kiemelten fontos lehet azoknak a cégeknek, amelyek elektromos flottára szeretnének váltani. Az így rögzített adatok alapján pontosan látható, mennyit takaríthatnak meg a hagyományos autók üzemeltetéséhez képest.

Otthoni töltés: könnyű, gazdaságos és zöld

Az elektromos autók otthoni töltése nem csak kényelmes, de költséghatékony is. A Skyguard eCar Manager szolgáltatásának köszönhetően a töltött áram mennyisége monitorozható és elszámolható, akár abban az esetben is, ha hordozható (vésztöltő) berendezéssel történik a töltés. Az otthoni töltés így a munkavállalók számára megtéríthető.

Parkolási bírságok elkerülése zöld rendszámú autóknál

Az eCar Manager szolgáltatás további előnyt is biztosít a zöld rendszámmal rendelkező autók tulajdonosai számára: bírsággaranciát a parkolási díjfizetéshez. Az elmúlt időszakban Magyarország 14 vidéki városában megszüntették a zöldrendszámú autók parkolási díjmentességét. Ezt a változást kezelve, az eCar Manager szolgáltatás automatikusan megvásárolja a parkolási jogosultságot, így az elektromos meghajtású járművek vezetőinek nem kell tartaniuk a parkolási bírságoktól.

Az energia menedzsment rendszer támogatása

Az irodaházak energia menedzsment rendszere a fali töltőkészülékek teljesítményét felügyeli. Az eCar Managernek köszönhetően hozzáférhet a járművek akkumulátorainak aktuális töltöttségi szintjéhez, amit a Type2 csatlakozón keresztül nem lehet megállapítani. Így a töltési energia dinamikusan igazítható a járművek igényeihez, ami jelentős költségmegtakarítást eredményez. Az eCar Manager segítségével a járművek mozgásának és szabad kapacitásának információi alapján a váltóáramú töltés is optimalizálható, és megtervezhető az éves energiafelhasználás.

Az elektromos autók CO₂ lábnyoma

Az környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) tényezők egy vállalat fenntarthatósági teljesítményének mérőszámai. Fontos a vállalkozásoknak, mert hosszú távon növelhetik a vállalatok értékét, csökkenthetik a kockázatokat, és javíthatják a befektetői és fogyasztói megítélést.

Az elektromos autókba vételezett áram széndioxid tartalma kiváló lehetőséget ad az ESG (Environmental Social Governance) riportban történő megjelenítésre.

A Skyguard eCar Manager szolgáltatásával kimutatható, hogy mennyivel kisebb ökológiai lábnyommal jár az elektromos hajtású járművekkel történő közlekedés.

Összefoglalás

A Skyguard innovatív megoldásai segítenek a vállalatoknak, hogy figyelembe véve a sajátos igényeiket, saját elektromosautó flottát alakítsanak ki, és ezáltal költségkímélő stratégiát alkossanak. A dolgozók egyszerűen és kényelmesen tölthetik fel autóikat otthonukban is. Az elektromos autók nem csak költséghatékonyak, de környezetbarátok is, ezért ideális választásnak bizonyulnak a cégek számára, miközben lehetőséget adnak a zöld közlekedés előnyeinek kiaknázására.

2023-06-02
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  berauto

  Skyguard bérautó szolgáltatás