• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Az is eléggé menő, ha valaki meg tud venni egy Ferrarit, de még menőbb, ha a kívánságai szerint készítenek számára egyet. Így született meg az SP-8, amelyből csak egyetlen darab készült, egy tajvani milliomos kívánságai alapján.

Hogy miért SP-8?

Sok-sok tényező indikálta a névválasztást.

Egyrészt az alapot az F8 Spider adta, másrészt a név utal a meghajtásról gondoskodó, sok-sok díjat elnyert 3,9 literes V8-as biturbóra is.
Harmadrészt az is fontos szempont, hogy a kínai kultúrában a 8-as szerencseszám – s lévén a megrendelő tajvani, így ennek kiemelt jelentősége van.

Az SP-8 az F8 Spider műszaki alapjaira épült, de mivel megszabadultak a tetőtől, így sokkal több mozgástere volt a formatervezőknek a megfelelő aerodinamikai csomag kialakításakor. A külcsínben a Ferrari dizájnereinek ötletei mellett minden vonalban ott van a megrendelő elképzelése is.

Hűtőrács öntött alumíniumból van és 3D-nyomtatással készült. Az autó orr-részén nem fényezték le a karbont, a hátsó rész pedig ezzel kontrasztot képző egyedileg kikevert ezüstszínű lett, ezeket kékre színezett szénszálas elemekkel egészítették ki. A felnik is egyediek, stílusban az F40 kerekei adták a mintát.

Hátra a Roma lámpái kerültek, az első fényszóró viszont egyedileg tervezett. A szélvédő és a kipufogócsövek a 296 GTB-ről származnak.

Az utastérben az üléseket, az ajtópaneleket és a műszerfal alsó részét a Ferrarittól szokatlan, mélykék Alcantara kárpit borítja, a padlószőnyeg speciális színjátszó szövetből készült.

Az autónak a műszaki tulajdonságait is érdemes megemlíteni. Az erőforrása egy 3,9 literes biturbó V8-as motor, amely 720 lóerős teljesítménnyel és 770 Nm nyomatékkal bír. A hajtást egy hétgangos, duplakuplungos váltó továbbítja a hátsó kerekekhez.

A Ferrari SP-8 a Finali Mondiali Ferrari 2023 rendezvényen debütál, majd a Ferrari Múzeumban állítják ki. A megrendelő 2024 márciusa után kapja meg a kétüléses roadstert.

 

2023-11-04
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  alert

  Tisztelt Ügyfeleink!

  Mindenekelőtt szeretnénk kifejezni hálánkat és köszönetünket a türelemért és támogatásért, amelyet az elmúlt időszakban kaptunk.

  Az Önök együttműködése és megértése kiemelkedő fontosságú számunkra, melyből rengeteg energiát kaptunk, köszönjük.

  A napokban történt technikai kimaradást sajnáljuk, elkötelezettek vagyunk abban, hogy szolgáltatásainkat mihamarabb újra a megszokott színvonalon biztosítsuk.

  A köszönetünk mellett ígérjük, hogy továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy Önöket minél magasabb színvonalon szolgáljuk ki.

  Auto Securit Zrt.